Κινητό/ Viber / WhatsApp: 6974.840.089

Από τα Αρχαία Υψίπεδα στο Φλιτζάνι μας: Το Επικό Ταξίδι του Αιθιοπικού Καφέ 

DXN Brook Coffee

DXN Brook Coffee Μονοποικιλιακός Arabica Αιθιοπίας με Γανόδερμα για Γεύση & Ευεξία Αφεθείτε στην απαράμιλλη γευστική εμπειρία του DXN Brook Coffee! Ένας εκλεκτός, 100% μονοποικιλιακός καφές Arabica από τα ξακουστά υψίπεδα της Αιθιοπίας, τη γενέτειρα του καφέ, καβουρδισμένος και αλεσμένος με μαεστρία. Εμπλουτισμένος διακριτικά με 2% σκόνη Ganoderma lucidum (Γανόδερμα) της DXN, αυτός ο καφές συνδυάζει το πλούσιο, πολύπλοκο άρωμα και τη χαμηλή οξύτητα του αυθεντικού Αιθιοπικού Arabica με μια νότα καθημερινής ευεξίας. 100% Arabica Αιθιοπίας: Μοναδική προέλευση για εξαιρετική ποιότητα και γευστικό βάθος. Με Σκόνη Γανοδέρματος (2%): Προσφέρει τα οφέλη του Ganoderma lucidum σε κάθε φλιτζάνι. Πλούσιο Άρωμα & Γεύση: Έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά και ισορροπημένη, περίπλοκη γεύση. Χαμηλή Οξύτητα: Πιο ήπιος για το στομάχι σε σχέση με άλλους καφέδες. Ενέργεια & Ευεξία: Συνδυάζει την τόνωση του καφέ με την υποστήριξη ευεξίας του Γανοδέρματος. Αντιοξειδωτική Δράση: Φυσική πηγή αντιοξειδωτικών από τον καφέ και το Γανόδερμα. Ισορροπημένη Εμπειρία: Το Γανόδερμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των διεγερτικών επιδράσεων της καφεΐνης. Αλεσμένος & Έτοιμος: Για εύκολη παρασκευή με την αγαπημένη σας μέθοδο. Ο DXN Brook Coffee απευθύνεται στους λάτρεις του ποιοτικού καφέ που αναζητούν κάτι παραπάνω. Η προσεκτική επιλογή των κόκκων Arabica από την Αιθιοπία εγγυάται ένα φλιτζάνι με ξεχωριστό χαρακτήρα. Η προσθήκη σκόνης Γανοδέρματος γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του καφέ, αλλά να προσθέτει τα οφέλη του στη συνολική σας ευεξία, όπως η υποστήριξη του ανοσοποιητικού και η μείωση του στρες. Απολαύστε την ενέργεια και τη διαύγεια που προσφέρει ο καφές, βιώνοντας ταυτόχρονα μια πιο ισορροπημένη αίσθηση, χάρη στις προσαρμογόνες ιδιότητες του Γανοδέρματος. Ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας, παρασκευασμένος όπως ακριβώς σας αρέσει. Συστατικά: Καβουρδισμένος, αλεσμένος Καφές arabica L. 98%, σκόνη Ganoderma lucidum 2%. Οδηγίες Παρασκευής: Δοσολογήστε την επιθυμητή ποσότητα αλεσμένου καφέ ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής που προτιμάτε (π.χ. καφετιέρα φίλτρου, γαλλική πρέσα, μόκα ποτ, κ.λπ.) και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευής σας. Συσκευασία: 500g (Αλεσμένος καφές) Σημαντική Σημείωση: Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος.

30,00 €

DXN Zhi Mocha

DXN Zhi Mocha Ο Τέλειος Συνδυασμός Καφέ, Σοκολάτας & Γανοδέρματος Για εσάς που δεν μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στον καφέ και τη σοκολάτα, η DXN δημιούργησε το Zhi Mocha! Ένα μοναδικό, απολαυστικό ρόφημα που παντρεύει την ένταση του εκλεκτού στιγμιαίου καφέ με την πλούσια, κρεμώδη γεύση του κακάο, εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Γανοδέρματος DXN. Απολαύστε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση με την ευεξία, ζεστό ή κρύο! Μοναδική Γεύση Mocha: Πλούσια γεύση καφέ και σοκολάτας με κρεμώδη υφή και ελαφρώς πικρή επίγευση. Με Εκχύλισμα Γανοδέρματος: Προσφέρει τα πιθανά οφέλη του Ganoderma lucidum σε κάθε γουλιά. Ποιοτικά Συστατικά: Συνδυασμός ποιοτικού στιγμιαίου καφέ, κακάο και εκχυλίσματος Γανοδέρματος DXN. Απόλαυση Ζεστό ή Κρύο: Ιδανικό για ένα ζεστό, χαλαρωτικό ρόφημα ή ένα δροσιστικό παγωμένο mocha. Εύκολη Προετοιμασία: Έτοιμο σε λίγα δευτερόλεπτα για άμεση απόλαυση. Στιγμή Ευεξίας: Το Γανόδερμα μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιοξειδωτική προστασία. Το DXN Zhi Mocha είναι η απόδειξη ότι η απόλαυση μπορεί να συνδυαστεί με τη φροντίδα του οργανισμού. Η ισορροπημένη γεύση του, αποτέλεσμα του συνδυασμού στιγμιαίου καφέ , κακάο σε σκόνη και εκχυλίσματος Γανοδέρματος , δημιουργεί ένα ρόφημα που ικανοποιεί τις αισθήσεις. Απολαύστε το το πρωί για ένα ευχάριστο ξεκίνημα, το απόγευμα για μια στιγμή χαλάρωσης ή ετοιμάστε το παγωμένο για μια δροσιστική εναλλακτική. Το DXN Zhi Mocha είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή γεύση καφέ με το "κάτι παραπάνω". Σημείωση: Η πλήρης λίστα συστατικών (INCI), που πιθανόν περιλαμβάνει γλυκαντικά και κρέμα, καθώς και οι πληροφορίες για αλλεργιογόνα (π.χ. γάλα, γλουτένη), συνήθως αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Κύρια Αναφερόμενα Συστατικά: Στιγμιαίος καφές, Εκχύλισμα Ganoderma lucidum, Κακάο σε σκόνη. Οδηγίες Παρασκευής: Αδειάστε το περιεχόμενο ενός φακέλου (21g) σε μια κούπα. Προσθέστε περίπου 150-200ml ζεστού νερού (όχι βραστό) και ανακατέψτε καλά. Για κρύο ρόφημα, διαλύστε σε λίγο ζεστό νερό και προσθέστε κρύο νερό ή/και παγάκια. Συσκευασία: 20 φακελάκια x 21g Σημαντική Σημείωση: Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

35,70 €

DXN White Coffee Zhino

DXN White Coffee Zhino Αυθεντική Γεύση Cappuccino με την Ευεξία του Γανοδέρματος! Μεταφέρετε την αγαπημένη σας γεύση του ιταλικού καπουτσίνο στο σπίτι ή το γραφείο, με μια επιπλέον νότα ευεξίας! Το DXN White Coffee Zhino είναι ένα μοναδικό, στιγμιαίο ρόφημα που συνδυάζει πλούσιο καφέ, κρεμώδη υφή και την προσθήκη εκχυλίσματος Ganoderma lucidum (Γανόδερμα) της DXN. Απολαύστε την πλούσια, ισορροπημένη γεύση και το ελκυστικό άρωμα ενός καπουτσίνο, έτοιμο στη στιγμή! Γεύση Cappuccino: Πλούσια, κρεμώδης και ισορροπημένη γεύση που θυμίζει αυθεντικό καπουτσίνο. Με Εκχύλισμα Γανοδέρματος: Εμπλουτισμένο με Ganoderma lucidum για καθημερινή υποστήριξη της ευεξίας. Κρεμώδης Υφή: Απολαύστε την απαλή, βελούδινη αίσθηση σε κάθε γουλιά. Στιγμιαία Απόλαυση: Έτοιμο εύκολα και γρήγορα, απλά προσθέτοντας ζεστό νερό. Χωρίς Γλουτένη: Κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Τόνωση & Ευεξία: Συνδυάζει την ενέργεια του καφέ με τα οφέλη του Γανοδέρματος. Το DXN White Coffee Zhino είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τον καπουτσίνο αλλά αναζητούν την ευκολία του στιγμιαίου καφέ με ένα επιπλέον όφελος. Η προσεκτικά μελετημένη συνταγή περιλαμβάνει στιγμιαίο καφέ σε σκόνη , κρέμα μη γαλακτοκομικών προϊόντων , ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και σκόνη Ganoderma lucidum , δημιουργώντας ένα αρμονικό και απολαυστικό αποτέλεσμα. Το Γανόδερμα προσθέτει τις γνωστές του ιδιότητες, όπως η αντιοξειδωτική προστασία και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, κάνοντας την αγαπημένη σας συνήθεια του καφέ ακόμα πιο ωφέλιμη. Ζήστε την εμπειρία ενός πλούσιου καπουτσίνο με την υπογραφή ποιότητας της DXN. Σημείωση: Η πλήρης λίστα συστατικών (INCI) της μη γαλακτοκομικής κρέμας, καθώς και οι πληροφορίες για πιθανά αλλεργιογόνα (π.χ. γάλα), συνήθως αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Συστατικά: Κρέμα μη γαλακτοκομικών προϊόντων, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, στιγμιαίος καφές σε σκόνη, σκόνη Ganoderma lucidum. Πληροφορίες για Αλλεργιογόνα: Χωρίς γλουτένη. (Ελέγξτε τη συσκευασία για πιθανά ίχνη γάλακτος από την κρέμα). Οδηγίες Χρήσης: Αδειάστε το περιεχόμενο ενός φακέλου (28g) σε μια κούπα. Προσθέστε περίπου 150ml ζεστού νερού (όχι βραστό) και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Συσκευασία: 12 φακελάκια x 28g Σημαντική Σημείωση: Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

28,00 €

     Η Ψυχή του Καφέ Ξεκινά στην Αιθιοπία

    Ο καφές, αυτό το παγκόσμιο ρόφημα, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνήθεια. 

    Είναι η σαγηνευτική μυρωδιά που ξεκινάει το πρωινό μας, η τονωτική πρώτη γουλιά που ξυπνά τις αισθήσεις και τροφοδοτεί τις μέρες μας. 

    Ποια ειναι πραγματική του καταγωγή?

    Η συναρπαστικη  ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε φλιτζάνι;

     Η ιστορία του καφέ είναι μια αφήγηση βυθισμένη σε αρχαίο μυστήριο και ανακάλυψη, μια διαδρομή που ξεκινά από τα καταπράσινα υψίπεδα της Αιθιοπίας.

    Η Αιθιοπία αναγνωρίζεται ευρέως ως η θρυλική γενέτειρα του καφέ Arabica, του ίδιου του πυρήνα της ύπαρξης του καφέ και της πηγής της απαράμιλλης γενετικής του ποικιλομορφίας.

     Αυτό το ταξίδι, από έναν αρχαίο μύθο σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αποκαλύπτει πώς ένα ταπεινό μούρο κατέκτησε τον κόσμο. 

     Οι Ψίθυροι της Κάφφα – Ο Κάλντι και οι Χορευτικές Κατσίκες

    Η πιο διάσημη ιστορία γύρω από την ανακάλυψη του καφέ χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και περιλαμβάνει έναν Αιθίοπα βοσκό κατσικιών ονόματι Κάλντι, από την περιοχή που ιστορικά είναι γνωστή ως Κάφφα.

    Ο θρύλος λέει ότι ο Κάλντι παρατήρησε τις κατσίκες του να συμπεριφέρονται ασυνήθιστα ζωηρά, «χορεύοντας» και μη θέλοντας να κοιμηθούν τη νύχτα, αφού έφαγαν τα κόκκινα μούρα από ένα συγκεκριμένο δέντρο.

    Περίεργος για την αιτία αυτής της ξαφνικής έκρηξης ενέργειας, ο Κάλντι δοκίμασε ο ίδιος τα μούρα και σύντομα ένιωσε ένα παρόμοιο αναζωογονητικό αποτέλεσμα, μια ξαφνική έκρηξη ενέργειας και μια αίσθηση ευεξίας.

    Αυτή η προσωπική ανακάλυψη αποτελεί την καρδιά του θρύλου.

    Ο Κάλντι μοιράστηκε την ανακάλυψή του με τον ηγούμενο ενός τοπικού μοναστηριού.

    Οι μοναχοί αρχικά ήταν δύσπιστοι, αναφωνώντας ότι τα μούρα ήταν «έργο του Διαβόλου» και τα πέταξαν στη φωτιά.

     Ωστόσο, καθώς τα φασόλια ψήνονταν στη φωτιά, ένα «ουράνιο» άρωμα γέμισε τον αέρα. 

    Συνειδητοποιώντας το λάθος τους, οι μοναχοί έβγαλαν τα φασόλια από τη φωτιά, τα έλιωσαν και τα σκέπασαν με ζεστό νερό για συντήρηση, δημιουργώντας το πρώτο ρόφημα που τους βοήθησε να παραμείνουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια των μακρών ωρών νυχτερινής προσευχής και διαλογισμού.

    Η Αιθιοπία θεωρείται ευρέως η γενέτειρα του καφέ, και πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι είναι το μόνο μέρος όπου ο καφές αναπτύχθηκε αυτόχθονα.

    Ενώ η ιστορία του Κάλντι είναι ένας αγαπημένος θρύλος, ιστορικές αναφορές υποδηλώνουν ότι οι νομάδες Ορόμο ήταν πιθανότατα μεταξύ των πρώτων που ανακάλυψαν τις τονωτικές ιδιότητες του καφεόδεντρου.

    Η διαχρονική δύναμη του μύθου του Κάλντι, παρά την πιθανώς αποκρυφιστική του φύση, έγκειται στην ανθρώπινη αφήγηση και στην ικανότητά του να προσδίδει στον καφέ μια αίσθηση αρχαίας, σχεδόν μαγικής, ανακάλυψης. 


     Η Μεγάλη Οδύσσεια του Καφέ – 

    Από Ιερό Ρόφημα σε Παγκόσμιο Βασικό Προϊόν

    Η ιστορία του καφέ δεν τελειώνει στην Αιθιοπία. 

    Από τα υψίπεδά της, ο καφές ξεκίνησε ένα απίστευτο ταξίδι. 

    Αρχικά, διαδόθηκε στην Αραβική Χερσόνησο, κυρίως στην Υεμένη, γύρω στον 15ο αιώνα.

     Εκεί, επιτήδειοι Άραβες έμποροι καλλιέργησαν για πρώτη φορά το φυτό σε φυτείες και δημιούργησαν ένα ικανοποιητικό, αναζωογονητικό ρόφημα βράζοντας τους κόκκους, το οποίο ονόμασαν «qahwa» – που σημαίνει «αυτό που εμποδίζει τον ύπνο».

     Αυτό το γεγονός σηματοδότησε τη μετάβαση του καφέ από μια άγρια ανακάλυψη σε μια συνειδητή καλλιέργεια.

    Η άνοδος των καφενείων, γνωστών ως qahveh khaneh, στη Μέκκα, το Κάιρο και σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ήταν μετασχηματιστική.

    Αυτά τα καταστήματα έγιναν γρήγορα ζωντανά κέντρα κοινωνικής αλληλεπίδρασης, πνευματικού διαλόγου, ακόμη και πολιτικής συζήτησης, ενθαρρύνοντας μια νέα δημόσια σφαίρα ανταλλαγής ιδεών

    Ο καφές έφτασε τελικά στην Ευρώπη στα τέλη του 17ου αιώνα, κυρίως μέσω της Δημοκρατίας της Βενετίας, όπου οι έμποροι τον εισήγαγαν στους πλούσιους.

     Αρχικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, αλλά γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα, οδηγώντας στην εξάπλωση των καφενείων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βιέννη, τα οποία έγιναν κέντρα για καλλιτέχνες, συγγραφείς και στοχαστές, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον Διαφωτισμό.

    Η παγκόσμια εξάπλωση του καφέ δεν ήταν απλώς μια γεωγραφική επέκταση. Ήταν μια βαθιά πολιτιστική διάχυση που άλλαξε ριζικά τα κοινωνικά τοπία, ενθάρρυνε την πνευματική ανταλλαγή και αναμόρφωσε τις οικονομικές δυναμικές. 

    Το παγκόσμιο ταξίδι του καφέ συνεχίστηκε αμείλικτα, φτάνοντας στην Αμερική τον 18ο αιώνα, με σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Gabriel de Clieu να εισάγουν σπορόφυτα στη Μαρτινίκα το 1720.

    Πρώην αποικίες στην Αμερική, όπως ο Άγιος Δομίνικος και αργότερα η Βραζιλία, έγιναν κεντρικές στην παγκόσμια παραγωγή, με τον Άγιο Δομίνικο να προμηθεύει το ήμισυ του παγκόσμιου καφέ έως το 1788 και η Βραζιλία να γίνεται ο μεγαλύτερος παραγωγός έως το 1852.

     Οι «μάχες» για την καθιέρωση προτύπων, βαθμών και την πρόληψη της νοθείας ήταν αναπόφευκτες, καθώς ο καφές μετατράπηκε στο τρίτο πιο πολύτιμο διεθνώς εμπορεύσιμο αγαθό μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, υποδηλώνοντας την τεράστια οικονομική και γεωπολιτική του σημασία.

     Αυτός ο αγώνας για την ποιότητα και τον έλεγχο της αγοράς αναδεικνύει την εξέλιξη του καφέ από ένα απλό ρόφημα σε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη.

     Η Ουσία της Αριστείας – Η Απαράμιλλη Ποιότητα του Αιθιοπικού Arabica

    Ο αιθιοπικός καφές Arabica είναι παγκοσμίως γνωστός για τις πολύπλοκες, φωτεινές και φρουτώδεις γεύσεις του, αποτέλεσμα του μοναδικού του terroir.

     Το  terroir αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το κλίμα, το έδαφος και η γη επηρεάζουν τις ιδιότητες του καφέ.

     Η έννοια του terroir δεν είναι απλώς ένας περιγραφικός όρος. 

    Αντιπροσωπεύει έναν μετρήσιμο και συνεργιστικό συνδυασμό περιβαλλοντικών παραγόντων που διαμορφώνουν άμεσα το μοναδικό αισθητηριακό προφίλ του αιθιοπικού καφέ.

     Η Τέλεια Συνταγή της Φύσης

    Η ξεχωριστή γεωγραφία και το κλίμα της Αιθιοπίας δημιουργούν απαράμιλλες συνθήκες για την καλλιέργεια του καφέ, συμβάλλοντας άμεσα στις πολύπλοκες και ζωντανές γεύσεις του. Οι κρίσιμοι παράγοντες περιλαμβάνουν:

    • Υψηλό Υψόμετρο: Ο αιθιοπικός καφές καλλιεργείται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, συνήθως από 1.500 έως 2.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
    •  Αυτό το μεγάλο υψόμετρο επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρπού του καφέ, επιτρέποντας στους κόκκους να αναπτύξουν μεγαλύτερη πυκνότητα και ένα πιο συμπυκνωμένο, πολύπλοκο γευστικό προφίλ.
    • Ηφαιστειακά Εδάφη: Τα καφεόδεντρα ευδοκιμούν σε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ηφαιστειακά εδάφη, τα οποία παρέχουν ιδανική διατροφή για την εύρωστη ανάπτυξη.
    •  Αυτά τα εδάφη είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετικά για τη σωστή αποστράγγιση και τη διατήρηση βασικών θρεπτικών συστατικών, ζωτικής σημασίας για υγιή καφεόδεντρα.
    • Βέλτιστες Βροχοπτώσεις και Σταθερές Θερμοκρασίες: Η Αιθιοπία βιώνει βέλτιστες βροχοπτώσεις και σταθερές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην ομοιόμορφη ωρίμανση των καρπών του καφέ, εξασφαλίζοντας την κορυφαία ανάπτυξη της γεύσης.

    Αυτόχθονες Ποικιλίες – Ένας Γενετικός Θησαυρός

    Η Αιθιοπία δεν είναι μόνο η γενέτειρα του καφέ, αλλά και το σπίτι μιας εξαιρετικής γενετικής ποικιλομορφίας, με πάνω από 6.500 αναγνωρισμένες ποικιλίες καφέ Arabica.

     Αυτή η απαράμιλλη αυτόχθονη ποικιλομορφία είναι ένας βασικός λόγος για τα απίστευτα ποικίλα, μοναδικά και συχνά «άγρια» γευστικά προφίλ που βρίσκονται αποκλειστικά στον αιθιοπικό καφέ.

     Πολλές από αυτές τις ντόπιες ποικιλίες παραμένουν γενετικά άγνωστες, προσθέτοντας στον μυστικισμό και τον μοναδικό τους χαρακτήρα.

     Η απαράμιλλη γενετική ποικιλομορφία των ποικιλιών Arabica στην Αιθιοπία αποτελεί ένα φυσικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εξασφαλίζοντας μια εγγενή πολυπλοκότητα και ένα εύρος γεύσεων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν αλλού.

    Παραδοσιακές Μέθοδοι Επεξεργασίας

    Οι δύο κύριες παραδοσιακές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην Αιθιοπία επηρεάζουν σημαντικά την τελική γεύση και το προφίλ του καφέ:

    • Φυσική Επεξεργασία/Ξήρανση στον Ήλιο: Σε αυτή τη μέθοδο, οι καρποί του καφέ ξηραίνονται στον ήλιο με τον καρπό ακόμα προσκολλημένο, μερικές φορές για έως και τέσσερις εβδομάδες.
    •  Αυτό επιτρέπει στα φυσικά σάκχαρα του καρπού να εμποτίσουν τον κόκκο, προσδίδοντας μια πιο γλυκιά, πιο φρουτώδη και συχνά έντονα αρωματική γεύση με νότες βατόμουρου, φράουλας ή ακόμα και κρασιού.2
    • Υγρή Επεξεργασία/Πλυμένος: Μια υγρή μέθοδος όπου ο καρπός που καλύπτει τον κόκκο αφαιρείται πριν από την ξήρανση.
    •  Αυτή η διαδικασία αναδεικνύει την εγγενή διαύγεια, τη φωτεινή οξύτητα και τις πολύπλοκες λουλουδάτες ή εσπεριδοειδείς νότες του κόκκου, με αποτέλεσμα ένα πολύ καθαρό σε γεύση φλιτζάνι.

    Πιστοποιημένη Ποιότητα: Δέσμευση στην Αριστεία

    Η Αιθιοπία διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του καφέ της μέσω αυστηρών συστημάτων ταξινόμησης και θεσμικής εποπτείας. 

    Υπάρχουν δύο κύρια συστήματα ταξινόμησης: το σύστημα Coffee Liquoring Unit (CLU) και το σύστημα Ethiopian Commodity Exchange (ECX), με το σύστημα CLU να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους διεθνείς εισαγωγείς και τους ψήστες καφέ.

    Η ποιότητα του καφέ καθορίζεται συνδυάζοντας δύο στοιχεία: τον αριθμό των ελαττωμάτων στον πράσινο καφέ (που αντιπροσωπεύει το 40% του βαθμού) και μια ολοκληρωμένη γευστική δοκιμή ή «ποιότητα φλιτζανιού» (που αντιπροσωπεύει το 60% του βαθμού).

     Η ποιότητα φλιτζανιού αξιολογεί κρίσιμα χαρακτηριστικά όπως η καθαρότητα του φλιτζανιού, η οξύτητα, το σώμα και η γεύση.

    Ο καφές ειδικής ποιότητας (specialty coffee) αποτελεί την υψηλότερη κατηγορία, συνήθως Βαθμού 1 ή 2, με βαθμολογία 85 ή υψηλότερη στην κλίμακα της Specialty Coffee Association (SCA).

     Αυτοί οι καφέδες εκτιμώνται για τη φωτεινή τους γεύση, την υψηλή οξύτητα, το λουλουδάτο ή φρουτώδες άρωμα και συχνά ένα σώμα που μοιάζει με τσάι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 60% του αιθιοπικού καφέ ταξινομείται ως ειδικής ποιότητας, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της εγγενούς του ποιότητας.

     Η Αιθιοπική Αρχή Καφέ και Τσαγιού (ECTA), που ιδρύθηκε το 1977, είναι ένας κυβερνητικός θεσμός που υποστηρίζει και ενισχύει τις βιομηχανίες καφέ, τσαγιού και μπαχαρικών της Αιθιοπίας, συμβάλλοντας περαιτέρω στη διασφάλιση της ποιότητας.



     Brooks Coffee της DXN: Μια Κληρονομιά Αναβιώνει

    Μετά από αυτή τη μεγάλη ιστορία και την απαράμιλλη ποιότητα του αιθιοπικού Arabica, ερχόμαστε στο Brooks Coffee της DXN.

     Το Brooks Coffee δεν είναι απλώς ένας ακόμη καφές.

     Είναι «φτιαγμένος από προσεκτικά επιλεγμένους, πλούσιους σε άρωμα κόκκους Arabica απευθείας από την Αιθιοπία» , κληρονομώντας άμεσα την πλούσια κληρονομιά της γενέτειρας του καφέ και τη δέσμευσή της στην αριστεία. 

    Ένα βασικό χαρακτηριστικό που απευθύνεται στους απαιτητικούς λάτρεις του καφέ είναι ότι το DXN Brooks Coffee είναι «αλεσμένος καφές σε συνδυασμό με μανιτάρια Ganoderma».

     Αυτό τον τοποθετεί ως μια premium επιλογή για όσους εκτιμούν μια πλουσιότερη, πιο αυθεντική και φρεσκοκομμένη εμπειρία καφέ, έναντι της απλής ευκολίας. 

    Η μοναδική προσθήκη εκχυλίσματος Ganoderma lucidum (γνωστού και ως Lingzhi ή Reishi) είναι ένα κύριο  διακριτικό χαρακτηριστικό. 

    Το Ganoderma είναι γνωστό ότι προάγει τη συνολική υγεία, απομακρύνει τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει την ενέργεια, υποστηρίζει την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου και προσφέρει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

    Αυτή η ενίσχυση με Ganoderma τοποθετεί το DXN Brooks Coffee ως ένα προϊόν που «υποστηρίζει τον οργανισμό  με φυσικά συστατικά», επιτρέποντας στους καταναλωτές να «μην συμβιβάζονται μεταξύ της υγείας τους και της αγάπης τους για τον καφέ».

     Αυτό τοποθετεί τον καφέ ως μια προσεκτική επιλογή για τη συνολική ευεξία, δυνητικά μετριάζοντας κοινές ανησυχίες που συχνά συνδέονται με την παραδοσιακή κατανάλωση καφέ, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η παλινδρόμηση.

     Μετατρέπει το καθημερινό τελετουργικό του καφέ σε μια στιγμή τόσο ευχαρίστησης όσο και υγείας. 

    Το DXN Brooks Coffee αξιοποιεί στρατηγικά την καθιερωμένη premium εικόνα και την πιστοποιημένη ποιότητα του αιθιοπικού Arabica, ενώ ταυτόχρονα διαφοροποιείται μέσω των μοναδικών λειτουργικών οφελών του Ganoderma και της μορφής του ως «αλεσμένος καφές». 

    Αυτό δημιουργεί μια ξεχωριστή πρόταση αξίας στην αγορά, απευθυνόμενη τόσο στους παραδοσιακούς γνώστες του καφέ όσο και στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία και αναζητούν μια ολιστική εμπειρία ροφήματος.